Ny hjemmeside for din bedrift? Dette må du huske (3 ting)

Når du skal ha en ny hjemmeside for din bedrift er det mye du må tenke på. Hvor man skal begynne er ofte vanskelig, og det finnes mange skjulte triks som kan være med på å få den potensielle kunden til å velge nettopp din bedrift ovenfor konkurrenten.

For å distingvere din bedrift fra mengden og dine konkurrenter kan en profesjonell hjemmeside være den avgjørende faktoren. En slik nettside er ofte det første berøringspunktet som din potensielle kunde går gjennom for å tilegne seg ditt produkt eller tjeneste. Her starter det som oftest med et søk på Google, hvor det som heter SEO (Søkermotoroptimalisering) vil være essensielt, noe jeg kommer tilbake til senere. Din hjemmeside vil i denne sammenhengen være elementær for å skape et godt førsteinntrykk, og dersom dette ikke oppstår vil det være en stor sannsynlighet for at den potensielle kunden velger å gå tilbake til Google og finner en av dine konkurrenter.

Når du har bestemt deg for at du trenger en hjemmeside har du en rekke alternativer i forhold til fremgangsmåter. Det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne, og hva du skal se etter når du skal hyre en designer/utvikler. 

Dersom ønsket med en ny hjemmeside er å øke salg, vise frem tjenester eller booke et møte, vil en gjennomtenkt og profesjonelt utført hjemmeside kunne vise frem dette på en ekstremt verdifull og effektiv måte. Selv om fremgangsmåten til hver nettside vil være varierende, samt at det ikke finnes en overordnet mal du kan implementere, finner du videre noen tips på hvordan du kan gå frem når du skal ha en ny hjemmeside.

#1: Responsivitet (Designet tilpasses ulike formater)

I forhold til dagens teknologiske standard er det ofte viktigere at løsningen fungerer godt på et mobilformat istedenfor den vanlige desktopvisningen. Det er derfor viktig at bedriftens hjemmeside er funksjonell først og fremst på et mindre format, men også i et større. I denne sammenhengen snakker vi om responsivt design, hvor designet av hjemmesiden tilrettelegges til formatet og størrelsen på skjermen som brukeren tar i bruk. Neste gang du skal hyre noen til å lage en ny hjemmeside, spør om de fokuserer på et responsivt design i utarbeidingen av nettsiden.

Med programvaren vi bruker (Webflow) får vi muligheten til å skape et slikt responsivt design. Her bevares alt innholdet uavhengig av format og du vil være garantert at brukerne ikke støter på noen problem når de besøker bedriftens hjemmeside på mobilen, tablet eller desktop.

Er din nåværende hjemmeside i stand til å bli oppdaget?

Send inn din nåværende hjemmeside til testing. Analysen vi utfører er både gratis og uforpliktende!

Supert!
Du kan forvente å motta rapporten innen få virkedager.
Åjda, her skjedde det noe galt. Ta kontakt med post@oppdaget.no

#2: Søkermotoroptimalisering (SEO)

Viktigheten av søkermotoroptimalisering vil variere fra hva du ønsker å oppnå med hjemmesiden din, men vil alltid være viktig om du ønsker flere organiske treff fra søkemotorer som Google på nettsiden. Eksempelvis vil en nettside som bare ønsker å fremvise eller presentere informasjon om bedriften ha mindre viktighet for SEO. På den andre siden vil søkermotoroptimaliseringen på hjemmesiden til en bedrift som er avhengig av konverteringer, eksempelvis en rørlegger eller elektriker, være alfa og omega i forhold til bedriftens omsetning (jo flere treff på nettsiden, jo større sannsynlighet er det at noen vil kjøpe produktet eller tjenesten).

SEO er en veldig komplisert prosess som består av veldig mange steg og ulike fremgangsmåter, og er som oftest best å overlevere til noen som har tidligere erfaring og vet hva de driver med. 

Kort forklart handler det om å formatere og skreddersy innhold med et formål om å presentere det din potensielle kunde kommer til å søke på, når h*n ønsker å kjøpe ditt produkt eller tjeneste.


#3: Publiseringssystem (CMS)

Et publiseringssystem gir deg som bedrift muligheten til å redigere og produsere innhold som du selv ønsker. Du kan i etterkant av en ferdigstilt nettside redigere og publisere nytt innhold slik du blir uavhengig av eventuelle programmere/designere. På denne måten vil din bedrift spare både penger og tid på å kunne ivareta innholdet på egen hånd.

PS: Hjemmesider levert av oss vil ha mulighet til få dette systemet inkludert. Vi lærer opp de personene som som skal ha tilgang til dette systemet kostnadsfritt.

Oppsummering:

Nå er du klar for å dra på utkikk etter noen som kan lage din nye hjemmeside. Du er bevisst over ting som er viktig å ha med når man designer eller utvikler en nettside. Kjør en liten samtale med den du ønsker å hyre, for å se om de tenker på disse faktorene, om de forsømmer en av de tidligere nevnte punktene vil mitt tips være å finne noen andre.

Klar for å bli oppdaget av nye kunder?

Ta kontakt med oss i dag, slik at potensielle kunder finner nettopp deg når de trenger hjelp.

overgå konkurransen